Wanita oh Wanita...

Di Mana Cantiknya Seorang Wanita?


Mungkin pada sepasang matanya yang hening yang selalu menjeling tajam atau yang kadang kala malu-malu memberikan kerlingan manja. Boleh jadi pada bibirnya yang tak jemu-jemu menyerlahkan senyuman manis, atau yang sekali-sekala memberikan kucupan mesra di dahi umi juga, ayah, suami dan pipi munggil anak-anak. Atau mungkin juga pada hilai tawanya yang gemersik dan suara manjanya yang boleh melembut sekaligus melembutkan perasaan.

Sejuta perkataan belum cukup untuk menceritakan kecantikan perempuan. Sejuta malah berjuta-juta kali ganda perkataan pun masih belum cukup untuk mendefinisikan tentang keindahan perempuan. Kitalah perempuan itu. Panjatkan kesyukuran kehadrat Tuhan kerana menjadikan kita perempuan dan memberikan keindahan-keindahan itu. Namun, betapa pun dijaga, dipelihara, dibelai dan ditatap di hadapan cermin saban waktu, tiba masanya segalanya akan pergi jua. Wajah akan suram, mata akan kelam. Satu sahaja yang tidak akan dimamah usia, sifat keperempuanan yang dipupuk dengan iman dan ibadah.


Anda ingin lebih cantik dan menarik??


•Jadikanlah Ghadhdul Bashar (menundukkan pandangan) sebagai "hiasan mata" anda, nescaya akan semakin bening dan jernih.

• Oleskan "lipstik kejujuran" pada bibir anda, nescaya akan semakin manis.

• Gunakanlah "pemerah pipi" anda dengan kosmetik yang terbuat dari rasa malu yang dibuat dari salon Iman.

• Pakailah "sabun Istighfar" yang menghilangkan semua dosa dan kesalahan yang anda lakukan.

• Rawatlah rambut anda dengan "Selendang Islami" yang akan menghilangkan kelemumur pandangan lelaki yang merbahayakan.

•Hiasilah kedua tangan anda dengan gelang Tawadhu' dan jari-jari anda dengan cincin Ukhuwwah.

• Sebaik-baiknya kalung anda adalah kalung "kesucian".

• Bedaklah wajah anda dengan "air Wudhu" nescaya akan bercahaya di akhirat.

this is me...

My photo
Johor Bharu, Pontian, Malaysia
hye.. :)) aq laaa "penanti bahagia"... nama aq adlh Uzwatul Akma binti Bahrodin... just call me Akma., but i'm okeyy if u want to call me any name as long as it suits me.. ohhh,,, i'm a slAmber person, okkey! ♥ peNanTi bAhagIa ♥ ♥smile always... ♥3 things of life that are more valuable ~ Love, self-confidence n friends... ♥A faithful friends is the medicine of life... ♥Where there is love, there is life... ♥I have a big family! my siblings is 10 . I have mom n dad that i love so much!!!. we are happy family! okey!!! ♥I'm single!!!